Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het fruit waaronder het laatste nieuws over fruit, fruit in Haaksbergen, hoe fruit plukken, hoe fruit bewaren, recepten per fruitsoort et cetera. Zie ook de publicaties voor meer fruitrecepten.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Bewaren van kersen (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Bewaren van kersen
#60
Bewaren van kersen 12 Jaren, 6 Maanden geleden Karma: 0  
Aantal tips om de heerlijke kersen langer goed te houden:

Koelkast
Hoe lang ze houdbaar zijn in de koelkast hangt sterk af van de soort kers. Spekkersen zijn langer goed te houden dan zachte sappige kersen.
In de koelkast kun je verse kersen tot twee weken bewaren, op kamertemperatuur blijven ze slechts een paar dagen goed. Omdat kersen gemakkelijk kneuzen, kun je ze het beste over een ondiepe schaal of vergiet verdelen. Zo voorkom je dat de onderste kersen beschadigd raken door het gewicht van de anderen.

Diepvries
Een andere mogelijkheid is invriezen. Eerst even schoonspoelen vervolgens laten drogen. Doe dit, met of zonder pit, op een stuk bakpapier. Ontpitten zorgt wel voor een maximale smaak anders is er een kans dat de smaak wat bitter wordt. Als ze eenmaal bevroren zijn kun je ze vervolgens in een diepvrieszak doen.
Je kunt ze vervolgens rechtstreeks uit de diepvries, in bevroren toestand, verwerken in pannekoek, ijs etc., zo blijft het sap in de kers. Het is nu mogelijk om het gehele jaar door te blijven genieten van de kersen. Spekkersen en de meeste rode kersen zijn minder geschikt voor de diepvries, deze krijgen een bruine kleur bij het ontdooien.

Inmaken
Ingemaakte kersen gaan maanden zelfs jaren mee. Mierlose Zwarte, Hedelfingers en Udense Spaanse zijn bij uitstek geschikt om in te maken.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 727
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 23/06/2020 20:54 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Bewaren van kersen
Erwin 18/12/2011 18:54
Ga naar bovenkant
Forum Fruitpluktuin
Adverteren

Bezoekers

We hebben 42 gasten online