Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het fruit waaronder het laatste nieuws over fruit, fruit in Haaksbergen, hoe fruit plukken, hoe fruit bewaren, recepten per fruitsoort et cetera. Zie ook de publicaties voor meer fruitrecepten.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Nachtvorst (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Nachtvorst
#693
Nachtvorst 6 Jaren, 8 Maanden geleden Karma: 0  
4/08/2017
De komende appeloogst wordt een drama, zo klinkt het in koor vanuit de Hagelandse fruitstreek. Door de harde vorst in het voorjaar zijn er volgens de ramingen tot 80 procent minder appels dan normaal, en ook bij de peren is de schade groot. Ook in onze buurlanden heeft de vorst lelijk huis gehouden, al blijken de verliezen daar toch iets lager te liggen. Hoe dan ook ziet het er naar uit dat door het lagere aanbod de prijs hoger zal liggen. “Maar zelfs al verdubbelt de prijs van appels, dan nog blijft het een slecht seizoen”.
Bron: Vilt.be

18/8/2017
In België zullen dit jaar naar verwachting 68% minder appelen worden geoogst dan in 2016. De lagere opbrengsten zijn vooral te wijten aan de vorstschade in het voorjaar. De oogstramingen voor België gebeuren door de Vlaamse overheid, departement Landbouw en Visserij, in samenwerking met Boerenbond, het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties en de veilingen. Daarvoor werden 250 fruitteeltbedrijven bevraagd, verdeeld over alle Belgische provincies.

Uit de enquête wordt afgeleid dat België geconfronteerd zal worden met een zeer lage appeloogst. De oogst wordt geraamd op 74 miljoen kilo of 68% minder dan de appeloogst van vorig jaar en 73% minder dan het meerjarig gemiddelde. Het areaal appel daalde verder tot 6164 hectare.

In België zullen dit jaar naar verwachting 7% minder peren worden geoogst dan in 2016. Voor het vaststellen van de Belgische fruitproductie zijn 250 fruitteeltbedrijven bevraagd, verdeeld over alle Belgische provincies.

Uit de enquête wordt afgeleid dat België ongeveer 301 miljoen kilo peren verwacht te plukken. Dat is 7% minder dan vorig jaar en 15% minder dan het meerjarig gemiddelde. Deze lage cijfers zijn te wijten aan de vorstschade in april en de minder gunstige weersomstandigheden in het voorjaar.

Het Belgische perenareaal is het afgelopen jaar gestegen tot 10.023 hectare. België blijft hierdoor een toonaangevend 'perenland', met 14% van de Europese productie. Ongeveer 85% van de Europese perenproductie situeert zich in de landen Italië, Spanje, België, Nederland en Portugal.
bron: Boerenbond

06/10/2017
Zo’n 40 procent van de Zuid-Limburgse fruittelers denkt niet in staat te zijn het bedrijf volgend jaar voort te zetten. Dat blijkt uit onderzoek door de Limburgse Land- en Tuinbouwbond LLTB en de NFO, de Nederlandse Fruittelers Organisatie.
De fruittelers kregen te maken met vorstschade begin dit jaar, maar de oorzaken zitten dieper, aldus NFO en LLTB. "De vorst was de spreekwoordelijke druppel in de emmer'', zegt voorzitter Sjaak Walraven van de NFO in Limburg en de LLTB-vakgroep Fruitteelt.
"Die emmer was al tot de rand gevuld met problemen aan de markt- en afzetkant van de sector, de Ruslandboycot en de hagelschade van vorig jaar. In Zuid-Limburg speelt mee dat fruittelers zich op dit moment nagenoeg niet kunnen wapenen tegen nachtvorst.''
"We moeten serieus rekening houden met het verdwijnen van deze sector uit Zuid-Limburg’', zegt Walraven. Een nieuw opgerichte taskforce van onder meer provincie, LLTB en NFO moet de fruitteelt weerbaarder maken.
Bron:defruitteeltkrant
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 727
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 13/10/2017 20:45 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
2017 Fruitoogst, Waarnemingen, Nieuws
Erwin 02/01/2017 14:32
 
thread linkthread link Appels en peren in opslag
Erwin 25/05/2017 21:16
 
thread linkthread link Droogte
Erwin 12/07/2017 20:24
 
thread linkthread link Vogel schade
Erwin 28/09/2017 20:48
 
thread linkthread link Nachtvorst
Erwin 28/09/2017 20:50
 
thread linkthread link Japanse fruitvlieg
Erwin 28/09/2017 20:52
 
thread linkthread link Kersenoogst en huisverkoop
Erwin 02/12/2017 07:37
Ga naar bovenkant
Forum Fruitpluktuin
Adverteren

Bezoekers

We hebben 38 gasten online