Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het fruit waaronder het laatste nieuws over fruit, fruit in Haaksbergen, hoe fruit plukken, hoe fruit bewaren, recepten per fruitsoort et cetera. Zie ook de publicaties voor meer fruitrecepten.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Rapen van walnoten (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Rapen van walnoten
#56
Rapen van walnoten 12 Jaren, 6 Maanden geleden Karma: 0  
Ergens in september zie je de dikke groene vruchten barsten. Je kunt ze dan niet direct plukken. Noten moet je niet plukken. Noten zijn valfruit en plukken heeft geen zin wat u beschadigd de boom. Bovendien rijpen onrijp geplukte noten niet na.
Wacht tot de rijpe walnoten vanzelf vallen dan kun je ze makkelijk oprapen.

Van half september tot eind oktober raap je wekelijks de gevallen noten op ivm. de kans op schimmel aantasting. Beschimmelen is namelijk het grootste risico.
Het rapen van noten gaat zeer makkelijk met een zogenaamde notenraper. Met een notenraper raap je de noten al rollend op zonder te bukken. Ze zijn te koop bij www.mobipers.nl en www.straatgereedschap.nl
Walnoten moeten wel regelmatig geraapt worden omdat de kernen duf kunnen worden wanneer ze lang op een vochtige bodem liggen. Na het rapen de noten schoon schrobben in bv. een teil met lauw water. Vervolgens laat je de noten binnen in een goed geventileerde ruimte nadrogen.

De verse vruchten zijn niet echt lekker, een beetje bitter zelfs en wrang. Het vliesje is nog groen. Na een week of 2-3 drogen, op een droge warme goed geventileerde ruimtes, uitgespreid in een bak of op een krant, doet wonderen voor de smaak. Leg ze niet achter een raam in de volle zon, dan gaat het drogen te snel.
Na het drogen kunt je de walnoten kraken en opeten. Na het drogen zijn ze ook veel beter lang te bewaren, wel een jaar.

Walnoten die je wilt gebruiken om te persen dien je de tijd te geven om te drogen, het liefst tot na de kerst, minstens drie weken, dan is de olie vaak beter van kwaliteit.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 727
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 18/10/2014 07:52 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Rapen van walnoten
Erwin 18/12/2011 17:40
Ga naar bovenkant
Forum Fruitpluktuin
Adverteren

Bezoekers

We hebben 27 gasten online