Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen. Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Lees meer...
05.02.2012 13:01:47
Erwin

Kort verslag van de eerste voorjaars hoogstam snoeicursus aan 22 cursisten in Haaksbergen.
Het theoretisch gedeelte van deze dag zou zaterdag 4 februari starten om 10:00 uur in het IVN gebouw aan het Dievelaarslaantje. Maar door de extreme kou van –12.6 graden is dit uitgesteld naar 10:15 uur. Er waren namelijk cursisten die de sloten van de auto niet open konden krijgen in verband met bevriezing.
Na het inleidend woord door Rene start Marcel de ochtend sessie. Aan de hand van een PowerPoint presentatie en een Flip-over wordt het theoretisch gedeelte gegeven. Aan de orde kwamen de ontwikkeling van hoogstamfruitbomen, verschil tussen appel, peer, pruim en kersenbomen de vormsnoei, onderhoudssnoei en achterstallig onderhoud. In het kort werd ook aangehaald wat te doen met ziekten, valfruit en bladval. Kortom een interessante sessie.
Ter afsluiten werden de snoeigereedschappen behandeld en waar deze verkrijgbaar zijn. Al snel waren 10 snoeischaren besteld met extra kortings mogelijkheid.
Na de lunch met een heerlijk tomatensoepje, bereid door Anette, vertrokken wij naar de boomgaarden van Erwin aan de Eibergsestraat. Door het extreem koude weer en de verwachting voor de komende dagen werd afgezien van daadwerkelijke snoei. Hiervoor in de plaats leidde Marcel de cursisten langs enkele fruitbomen en gaf aan waar en hoe er gesnoeid moest worden. Rond 14:00 uur zat het erop en keerde de cursisten voldaan huiswaarts.
Het praktische gedeelte van de voorjaarscursus is door het extreme weer verplaatst naar zaterdag 18 februari van 10:00 tot 12:00 uur.

   
 Adverteren

Bezoekers

We hebben 39 gasten online