Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen. Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Lees meer...
15.04.2012 09:32:24
Erwin

De kersenbomen staan nu volledig in bloei. De eerste bloei van de zoete Morel was op 3 april waarop de volledige bloei volgde op 5 april. Voor de pruim Reine Victoria ging de eerste bloem open op 5 april en volgde de volle bloei op 10 april. De overige pruimensoorten komen binnenkort allemaal in volledige bloei. De heerlijke geurende bloemen zijn al op redelijke afstand te ruiken.

Van de peer Super Trevoux ging de eerste bloem op 13 april open. Daarin tegen staat de stoofpeer Gieser Wilderman nu al volop in bloei. De rest van de soorten komen binnenkort in bloei.
De bloei van de appels laten nog even op zich wachten maar dat zal niet lang meer duren.

Helaas is de temperatuur over de periode 3 april tot nu, 15 april, overdag niet boven de 13 graden Celsius geweest. Daardoor werden de bloemen van de kersen maar mondjesmaat bestoven door de bijen en dan nog alleen tijdens de zonnige perioden. Ook vond er bestuiving plaats door enkele hommels.
Of het een goed kersenjaar wordt zal in juni en juli blijken.

Of de vorstperiode van begin februari tot midden februari vorstschade aan de fruitbomen heeft opgelopen blijft even afwachten. De vorstperiode ging gepaard met enkele dagen strenge vorst. Dat er mogelijke schade kan zijn opgetreden heeft te maken met de zeer zachte december en januarimaanden van de afgelopen winter. Daardoor waren er al enige knopzettingen opgetreden.

Je kunt controleren op vorstschade door enkele vruchtknoppen door te snijden. Zijn ze van binnen deels bruin tot zwart gekleurd, dan is er vorstschade en zal de bloesem niet uitlopen.  
 Adverteren

Bezoekers

We hebben 56 gasten online