Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen. Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Lees meer...
25.08.2012 15:47:04
Erwin

Afgelopen week een bezoek gebracht aan de Kreislehrgarten in Steinfurt Duitsland. De intree is gratis en het bezoek is zeer zeker de moeite waard. Na het bzoek aan de tuin werd een bezoek gebracht aan Steinfurt met zijn oude centrum en kasteel.

De onderwijstuin van Steinfurt is een unieke faciliteit. Elk jaar trekt het meer dan 50.000 tuinliefhebbers. De tuin heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 vierkante meter en is opgericht in 1914 in het district Steinfurter Burgsteinfurt als "Cirkel fruit- en groententuin” met een eigen bijenstal. Sindsdien is het een demonstratie en schooltuin waar iedereen kan leren over de vele mogelijkheden van het tuinontwerp.
Eerder was fruit en groenteteelt het middelpunt van de belangstelling. Vandaag de dag gaat het vooral om de tuin voor recreatie, ze zijn ontworpen volgens individuele behoeften en voorkeuren. Toch neemt de boomgaard een focus op onderwijs tuinieren. Door het ruime fruit assortiment, is het een erkende opleidingsorganisatie voor tuinders die gespecialiseerd zijn in de fruitteelt.

De boomgaard is een centraal punt in de onderwijstuin. Met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter, vindt je tal van fruit soorten, waarop de verschillende teeltmethoden (hoog- half- laagstam) worden getoond. Ongeveer 300 verschillende variëteiten rijpen er elk jaar. Naast de appel, vindt je peren, pruimen, kersen, kweeperen, besvruchten en wilde vruchten bomen.

De leertuin wil met deze tuin informatie en advies beschikbaar stellen voor het kweken van fruit in eigen tuin. Dit is de reden waarom veel boomvormen worden gepresenteerd, die in het bijzonder geschikt zijn voor thuis en de kleine tuin. Voortdurend nieuwe variëteiten worden aangeplant om hun robuustheid te testen. De aanbevelingen zijn speciaal aangepast aan het klimaat van Münsterland. Bijzonder aandacht wordt besteed aan het behoud van zeldzame regionale rassen.

Naast de individuele begeleiding biedt de onderwijstuin ook seminars over fruit zoals snoeien, enten, boomverzorging en gewasbeschermingsmiddelen. Appels, peren en pruimen zijn beschikbaar van augustus tot december in de directe verkoop.

Tijdens ons bezoek stonden enkele appelbomen zelfs in bloei. Dit leverde een komisch gezicht op: een boom vol met appels en bloesems. Zie onderstaande foto’s.

Meer informatie kunt u hier vinden.

 

   
 Adverteren

Bezoekers

We hebben 41 gasten online