Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen. Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Lees meer...
02.09.2012 09:26:24
Erwin

Kort verslag van het derde en laatste gedeelte van de hoogstam snoeicursus, de pruimensnoei. Op 1 september werd de laatste sessie gehouden van de Hoogstam snoeicursus de zogenaamde pruimensnoei. De pruimen en kersen (de steenvruchten) worden gesnoeid in de periode augustus tot half september want deze periode geeft de minste kans op besmetting met loodglans doordat de snoeiwonden in deze periode binnen 10 dagen gesloten zijn.

Het was weer een interessante sessie waarbij Marcel duidelijke en heldere antwoorden gaf op de vragen van de cursisten. Na het theoretische gedeelte vond het praktisch gedeelte weer plaats in de boomgaard van Erwin aan de Eibergsestraat. De cursisten waren na aflopen tevreden en zien niet meer op tegen het snoeien van fruitbomen.

De cursisten hadden wel 1 wens namelijk de cursus laten plaats vinden van 09:00 uur tot ongeveer 13:00 uur. Van 10:00 uur tot 15:00 uur vonden zij achteraf toch wel een lange periode. Hier zal de volgende keer rekening mee gehouden worden. Ook werden er vragen gesteld hoe je fruitbomen het beste kunt vermeerderen. Dit kan door oculeren of enten. Bij voldoende animo zullen wij hier samen met Marcel ook een cursus voor opzetten. De familie Schreever heeft al een locatie aangeboden waar wij de cursus kunnen houden.  
 Adverteren

Bezoekers

We hebben 39 gasten online