Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen. Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Lees meer...
14.10.2012 15:08:39
Erwin

Op zaterdag 6 oktober 2021 werd er een bezoek gebracht aan de Historische Fruitrassen Tentoonstelling bij de Fruithof te Frederiksoort. Samen met Marcel Tross en Stephanie Winkelhorst Slusthusz.

De dag begon met twee interessante sprekers,
Bertus Meijer: onderzoeker fruitrassen bij PPO Randwijk en adviseur bij de Fruithof
Eddy Vets: Belgische pomoloog

Of het toeval het wilde of niet maar na deze sessie klaarde het weer op en werd het droog en prachtig weer. Als eerste werd de fruittentoonstelling bezocht, smaakvol ingericht met vele historische fruitrassen met een goed gevulde proeftafel en voorzien van heel veel (natuurlijk)licht. Vervolgens bezochten wij de boomgaarden op het 8 ha grote terrein welke is onderverdeeld in kleinere boomgaardjes. Ook was het mogelijk om meegebracht fruit tot sap te persen.

Uiteindelijk kwamen wij aan in de “kopkas” hier stonden de determineerders klaar om het meegebrachte fruit van de bezoekers van een juiste naam te voorzien, vaak lukte dat maar er bleef ook wat liggen voor nader onderzoek.
Om de determinatie was het mij te doen. Op uitnodiging van Marcel ben ik meegegaan naar deze tentoonstelling om ervaring op te doen in het determineren van fruit.
De reden van dit alles heeft namelijk te maken met de determintatie cursus die enkele weken gestart is. Zodoende kon ik eens meemaken hoe dit nu in praktijk verliep. En dat bleek niet mee te vallen. Vaak was er sprake van zaailingen en die zijn niet goed thuis te brengen. Al met al is het een interessante dag geworden maar met betrekking tot het eigen maken van determineren van het fruit is er nog veel werk aan de winkel de komende 3 cursus dagen.

Een foto impressie van deze dag:

  
 Adverteren

Bezoekers

We hebben 35 gasten online