Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen. Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Lees meer...
24.12.2012 11:26:05
Erwin

Tijdens de snoeicursus van afgelopen jaar was er interesse voor een entcursus. Om vruchtbomen te vermeerderen met behoud van dezelfde eigenschappen heeft men de technieken van enten en oculeren nodig.

Om zelf bomen te kunnen leren enten is er een entcursus georganiseerd bij Zaadhandel Screever in St. Isidorushoeve. De cursus wordt gegeven door Marcel Tross, een specialist met veel ervaring.
Marcel is dagelijks beroepsmatig bezig met het enten van vele soorten bomen en zal de technieken van het enten aanleren aan de cursisten. De deelnemers krijgen een papieren cursus zodat ze de theoretische uitleg goed kunnen volgen. Na de korte theorie volgt ruim de tijd om alles in de praktijk te oefenen. Eerst mag u zich uitleven op oefenmateriaal vooraleer aan het echte werk te beginnen. Na afloop gaat u met uw eigen ent op stam huiswaarts.
Indien u dat wenst mag u zelf ook enthout meebrengen van fruitrassen of kersen om op de onderstammen te enten.

De kosten voor de cursus komen op € 30,-- per persoon en € 3,-- per onderstam.
De cursus zal gehouden worden op zaterdag 30 maart 2013 bij locatie Screever, Goorsestraat 161 St. Isidorushoeve (gem. Haaksbergen) van 9:00 uur tot 12:00 uur met een theoretische en praktisch gedeelte.

Om deel te nemen dient u wel te beschikken over een goed entmes. Een aardappelschiller of zakmes - hoe goed het ook snijdt - voldoet niet! Enten is alleen mogelijk met een stevig speciaal daarvoor ontworpen entmes. Dat kunt u indien gewenst bij ons bestellen voor de prijs van € 18,50.
Kunt u bij de aanmelding alvast aangeven of hiervoor interesse is en aangeven of u een Rechts- of Linkshandig entmes wenst.

Voor aanmelding, vragen of suggesties klik hier.
  
 Adverteren

Bezoekers

We hebben 36 gasten online