Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen. Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Lees meer...
01.04.2013 16:44:26
Erwin

Alle aangemelde cursisten waren afgelopen zaterdag aanwezig voor de eerste workshop enten, gehouden in Haaksbergen. De accommodatie, inclusief koffie met krentenwegge, werd beschikbaar gesteld door de familie Schrever uit Sint Isidorushoeve. De cursus werd gegeven in een blokhut waarin de openhaard volop brandde. Dit was ook wel nodig want het sneeuwde deze ochtend op 30 maart 2013 bij een temperatuur van –1.3 graden. De openhaard gaf een extra winterse sfeer aan de workshop gehouden in de lente.

Als eerste behandelde Marcel Tross welke ent methode het meest wordt toegepast. Dit is de zogenaamde driehoeksent en de plakent. Deze twee methodes werden tijdens deze workshop uitvoerig behandeld. Er werd veel aandacht besteed aan de verschillende snijtechnieken uitgevoerd met een speciaal entmes. De toe te passen onderstam werd ook niet vergeten en werd uitvoerig besproken. Na de theoretische sessie van deze workshop kon ieder cursist aan de slag met de praktijk sessie. Het daadwerkelijk enten.

De gebruikte materialen voor het enten zoals de onderstammetjes en bindmateriaal zijn in kleine hoeveelheden bij Marcel te bestellen. Rond 12:00 uur gingen alle cursisten, met een ervaring rijker, weer huiswaarts met 21 zelf gemaakte enten.


   
 Adverteren

Bezoekers

We hebben 36 gasten online