Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen. Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Lees meer...
16.02.2014 17:11:47
Erwin

In 2014 bestaat de NPV 25 jaar. De vereniging wil dit heugelijke feit vieren met de promotie van een jubileumappel, ansichtkaarten van deze appel en een extra uitgave van ons kwartaalblad Pomospost. In de zomer zal Pomospost tweeledig zijn: het zal bestaan uit een gewone Pomospost met de bekende onderwerpen en een extra Pomospost met een terugblik op 25 jaar NPV, een karakterisering van het oude fruit in Noord-Nederland, op basis van de gegevens van NPV'ers, en een overzicht van bijzondere en zeldzame oude fruitrassen die door NPV’ers van het eerste uur zijn opgespoord. Ook een beschrijving van de diverse collecties, die mede door NPV’ers zijn gevormd, zal niet ontbreken, met speciale aandacht voor de collectieboomgaard De Fruithof in Frederiksoord. Een Pomospost om naar uit te kijken.

Als jubileumappel heeft het bestuur Glorie van Holland gekozen, een zaailing, gevonden te Rockanje ca.1880. Het is een sappige, aangenaam zachtzure handappel, gebruikstijd november tot januari.

Hier vindt u meer informatie over deze appel.
De Stichting de Fruithof is op verzoek van de NPV volop ideeën aan het ontwikkelen om aan te sluiten bij het jubileumjaar, o.a. tijdens de fruittentoonstelling Souvenirs van Eeuwen (SvE) die gepland staat in het 1ste weekend van oktober en waarvoor extra veel promotieactiviteit zal zijn. De Fruithof zal zich o.a. inspannen om voldoende kilo’s Glorie van Holland op voorraad te hebben om te verkopen tijdens SvE en de vrijwilligers hebben het enten van dit ras op de entdag op 12 maart a.s. op de agenda gezet.
  
 Adverteren

Bezoekers

We hebben 40 gasten online